Този сайт използва бисквитки за да предоставя услугите си. Като продължите да използвате сайта, Вие се съгласявате с условията за ползване Политика за поверителност

Съсекс шпаньол

Сподели:

Други наименования: Съсекски спаниел

Произход, качества и предназначение на породата

Родината на тези кучета е Англия, графството Съсекс, както се подразбира още от тяхното име. Данни за породата има от 19 век, като през Втората световна война е била сериозно застрашена от изчезване, но след успешни селекционни програми е била запазена до ден днешен.

Външен вид

Височина: от 38 до 40 см. 
Тегло: от 18 до 20 кг.
Тяло: продълговато и не много високо
Глава: има квадратна муцуна и широки скули
Очи: лешникови
Уши: висящи, големи
Опашка: често се купира
Крайници: къси
Козина: на вълни
Окраска: сиво-кафява, сива, червено-кафява, жълто-червена

Характер и поведение

Съсекс шпаньолите са много умни, дружелюбни, забавни, социални и предани кучета. Разбират се чудесно с децата и другите домашни любимци в семейството, на което принадлежат, но понякога е възможно да не са добронамерени към непознати кучета. Към непознати хора е напълно нормално да се държат подозрително, което е продиктувано от силните им защитнически инстинкти.

Отглеждане

Породата не се нуждае от много разходки и упражнения, което я прави подходяща за отглеждане в малки жилища и апартаменти. Съсекс шпаньолите се поддават лесно на обучение, но понякога могат да бъдат доста упорити, ето защо стопаните с опит ще се справят по-лесно с възпитанието им. Козината им се нуждае от редовно разресване, за да изглежда добре.

Здравословни проблеми и продължителност на живота

Съсекс шпаньолите са предразположени към дисплазия на тазобедрената става, сърдечни проблеми, затлъстяване, проблеми с простатата, очни проблеми, проблеми с щитовидната жлеза и инфекции на ушите. Средната продължителност на живота им е около 15 години.

Обяви за Кучета
Legit manfacturer SG-T151 ad-018  4mm.c  a.p.vp 3mm.c 5cladba  adbb
Legit manfacturer SG-T151 ad-018 4mm.c a.p.vp 3mm.c 5cladba adbb
Цена: По договаряне
гр.Килифарево
Best quality 3cmc 3mmc with best price for customers
Best quality 3cmc 3mmc with best price for customers
Цена: 1500 лв.
обл.Габрово

Харесайте страницата ни във Facebook