Този сайт използва бисквитки за да предоставя услугите си. Като продължите да използвате сайта, Вие се съгласявате с условията за ползване Политика за поверителност

Староанглийски булдог

Сподели:

Произход, качества и предназначение на породата

Днешните представители на тази порода са резултат от кръстосването на булмастиф, питбул, английски булдог и американски булдог. Породата съществува в наши дни благодарение на Дейвид Лийвит, който се заема с възстановяването й през 70-те години на 20 век. В резултат са се получили едни по-здрави и приятелски настроени кучета, много предпочитани компаньони.

Външен вид

Височина: мъжки - от 43 до 51 см., женски - от 40 до 48 см. 
Тегло: мъжки - от 27 до 36 кг., женски - от 22 до 31 кг.
Тяло: силно и с добре развита мускулатура
Шия: широка, с добре оформена мускулатура
Глава: с широк гръден кош, с голяма и широка муцуна и висящи устни
Очи: кръгли
Носна гъба: черна
Уши: висящи
Крайници: къси
Козина: къса, гъста
Окраска: черна, бежова, червена, бяло-черна, бяло-червена, бяло с бриндъл, бяло-сива

Характер и поведение

Представителите на тази порода са много дружелюбни, забавни, мили, чувствителни и предани кучета, които имат склонността силно да се привързват към своите стопани и не обичат да остават за дълго без тяхната компания. Отнасят се чудесно с децата и другите домашни любимци от семейството, с които са отраснали заедно. Нормално е да са подозрителни към непознати хора, но ако не почувстват реална заплаха отношението им бързо ще се промени.

Отглеждане

Староанглийските булдози могат спокойно да се отглеждат в апартамент, но се нуждаят от ежедневни разходки. Лесно се поддават на обучение, но понякога е възможно да проявят характер и да се инатят. Ако кученцата бъдат социализирани от ранна възраст и се възпитават единствено с положителни методи всичко ще протича много по-гладко и безпроблемно за техните стопани. Козината им не се нуждае от специални грижи и се поддържа много лесно.

Здравословни проблеми и продължителност на живота

Староанглийските булдози са предразположени към затлъстяване и дисплазия на тазобедрената става, а средната продължителност на живота им е около 11 и повече години.

Харесайте страницата ни във Facebook