Този сайт използва бисквитки за да предоставя услугите си. Като продължите да използвате сайта, Вие се съгласявате с условията за ползване Политика за поверителност

Слуги

Сподели:

Други наименования: Арабска хрътка

Произход, качества и предназначение на породата

Родината на тези кучета е Северна Африка, а данни за тях има още от преди много векове. В миналото те били използвани предимно в лова на мечки, чакали, газели, зайци, хиени и лисици. В наши дни представителите на тази порода са все по-рядко срещани кучета.

Външен вид

Височина: мъжки - от 66 до 72 см., женски - от 61 до 68 см. 
Тегло: мъжки - от 25 до 30 кг., женски - от 16 до 23 кг. 
Тяло: слабо и с елегантна осанка
Шия: дълга
Глава: с дълга муцуна и закръглени скули
Очи: малки
Уши: малки
Опашка: носи се надолу
Крайници: дълга
Козина: къса, мека на допир и плътно прилепнала към тялото на кучето
Окраска: черна, червена, махагон, пясъчна

Характер и поведение

Слугитата са много умни, добронамерени, жизнени и предани кучета. Създават специална връзка със своите стопани и обожават времето, прекарано с тях. Отнасят се чудесно с вече порасналите и внимателни деца и с другите домашни любимци, с които са отраснали заедно. С непознатите е нормално да са подозрителни и винаги нащрек.

Отглеждане

Слугито може спокойно да се отглежда в апартамент, но има нужда от редовни и продължителни разходки. В противен случай е много вероятно да се появят проблеми в поведението му. За обучението му трябва да се използват единствено позитивни методи, тъй като лесно може да се обиди и почувства зле, а лошото отношение определено ще се запечата в съзнанието му за много дълго време. Козината на тези кучета не се нуждае от специални грижи и се поддържа много лесно.

Здравословни проблеми и продължителност на живота

Тези кучета се отличават с много добро общо здравословно състояние, а средната продължителност на живота им е около 10-15 години.

Харесайте страницата ни във Facebook