Този сайт използва бисквитки за да предоставя услугите си. Като продължите да използвате сайта, Вие се съгласявате с условията за ползване Политика за поверителност

Шотландски териер

Сподели:

Шотландски Териер / Scottish Terrier (73)

Порода от Трета група - Секция 2 - Малки Териери

Произход, качества и предназначение на породата

Родината на шотландските териери е Шотландия, както ясно се подразбира още от тяхното име. В миналото тези кучета били били използвани основно в лова на язовци, лисици и зайци, а в наши дни са предпочитани домашни компаньони.

виж в пълен размер

Външен вид

Височина: от 25 до 28 см. 
Тегло: от 8.5 до 10.5 кг.
Тяло: компактно
Глава: с леко издължена муцуна и характерни за породата мустаци и брада
Очи: бадемовидни, малки
Уши: прави
Опашка: носи се нагоре
Крайници: къси
Козина: със средна дължина, твърда на допир
Окраска: бриндъл, черна, пшеничена

Характер и поведение

Шотландските териери са много забавни, игриви, любопитни и любвеобилни кучета. Отнасят се добре към по-големите и внимателни деца, но не обичат да делят вниманието и любовта на своите стопани с други домашни животни. Към непознатите са много подозрителни, но ще предупредят с лай само ако почувстват истинска заплаха.

Отглеждане

виж в пълен размер

Шотландският териер спокойно може да се отглежда в апартамент, но трябва да се извежда всеки ден на разходка, за да се поддържа в добра психическа и физическа форма. Обучението на тези кучета не протича гладко, те са много упорити и своенравни, но с ранно социализиране и позитивни методи могат да бъдат постигнати много добри резултати. Козината им трябва да се разресва често и периодично да се подстригва при професионалист, за да изглежда добре.

Здравословни проблеми и продължителност на живота

Шотландските териери са предразположени към проблеми с щитовидната жлеза, епилепсия и диабет. Средната продължителност на живота им е около 12-15 години.

Обяви за Кучета
Търся дом
Търся дом
Цена: Безплатно!
гр.Добрич

Харесайте страницата ни във Facebook