Този сайт използва бисквитки за да предоставя услугите си. Като продължите да използвате сайта, Вие се съгласявате с условията за ползване Политика за поверителност

Руски той териер

Сподели:

Други наименования: Руски миниатюрен териер; Той териер

Произход, качества и предназначение на породата

Родината на тези кучета, както се подразбира още от тяхното име, е Русия. Данни за тях има от 50-те години на 20 век, а породата се е получила след кръстосването на различни териери с английски той териер. Резултатът е една от най-миниатюрните породи кучета в света.

Външен вид

Височина: от 20 до 26 см. 
Тегло:  от 1.3 до 2.7 кг.
Тяло: компактно, малко
Очи: големи
Уши: големи и покрити с дълга козина на кичури
Козина: възможни са къс и дълъг вариант
Окраска: черна; червена; жълто-кафяво с черно 

Характер и поведение

Руските той териери са изключително дружелюбни, любвеобилни, чувствителни, активни, забавни, игриви и обожават компанията на своите стопани. Представителите на тази порода са много социални и се разбират чудесно с децата и другите любимци от семейството, на което принадлежат. Компанията на непознати хора също не ги притеснява.

Отглеждане

Руският той териер може спокойно да се отглежда в апартамент, но се нуждае от редовни разходки и упражнения, за да се чувства добре. Той се поддава много лесно на обучение, но трябва да бъде възпитаван единствено с положителни методи и похвали. Козината му не изисква специални грижи.

Здравословни проблеми и продължителност на живота

Представителите на тази порода се отличават с добро общо здравословно състояние, но са предразположени към очни проблеми, проблеми със зъбите и колената.

Харесайте страницата ни във Facebook