Този сайт използва бисквитки за да предоставя услугите си. Като продължите да използвате сайта, Вие се съгласявате с условията за ползване Политика за поверителност

Пъстра розела

Сподели:
виж в пълен размер

Наричат я също източна розела, червена розела, белобуза розела, червеноглава розела, златна розела. Папагалите от този вид се определят като приятни, дружелюбни, активни и винаги нащрек. Имат нужда от голяма клетка, в която да могат да разперват крилете си. Не се препоръчва да се отглеждат заедно с птици от друг вид. Продължителността на живота им е около 20 години. Порастват на големина до 30 см., а теглото им варира от 95 до 120 грама.

Мъжките имат по-ярки цветове в сравнение с женските. По главата и гърдите имат ярки червени пера, бузите им са бели. В долната част на тялото преобладават жълти пера, които преминават към зелени. Червени, сини и зелени пера оформят красивата им опашка. По гърба пъстрата розела е оцветена в светложълто с преобладаващи тъмни петна. Крилата са красива смесица от тъмносини, лилави и белезникави пера. Имат бяла човка и кафяви очи. Женските имат същите цветове с разликата, че перата по главата и гърдите са в по-бледи нюанси.

Препоръчителни размери на клетката: 17.8 x 17.8 x 61 см.

Женските снасят по 6-7 яйца, които мътят около 20 дни.

Харесайте страницата ни във Facebook