Този сайт използва бисквитки за да предоставя услугите си. Като продължите да използвате сайта, Вие се съгласявате с условията за ползване Политика за поверителност

Плотхаунд

Сподели:

Произход, качества и предназначение на породата

Родината на тези кучета е Северна Америка. Породата се е появила през 18 век и е кръстена на семейството, което е започнало развъждането й. Плотхаундът се отличава като много добро ловно куче, активен участник е в лова на вълци, мечки и язовци.

виж в пълен размер

Външен вид

Височина: от 51 до 63 см.
Тегло: от 18 до 34 кг.
Тяло: слабо, с добре развита мускулатура
Шия: силна
Глава: с квадратна муцуна и закръглени скули
Очи: в тъмен цвят
Уши: висящи
Челюсти и зъби: с висяща горна устна
Опашка: дълга
Крайници: дълги
Козина: мека, къса и лъскава
Окраска: черна, синя, сива, ливър, бриндъл, оранжева, жълто-кафява

Характер и поведение

Представителите на тази порода са много дружелюбни, умни, решителни, любопитни и предани кучета. Отнасят се много добре с децата и другите домашни любимци в семейството, на което принадлежат. Нормално е да са подозрителни и недоверчиви към непознати хора. 

Отглеждане

Апартаментите не са подходящи жилища за тези кучета, тъй като те се нуждаят от повече пространство и много движение. Добре е стопаните им да имат известен опит в отглеждането на кучета и да използват само позитивни техники на възпитание. Козината на тези кучета не изисква специфични грижи и се поддържа лесно.

Здравословни проблеми и продължителност на живота

Плотхаундът се отличава с много добро общо здравословно състояние и е предразположен единствено към затлъстяване. Средната продължителност на живота му е около 12-14 години.

Харесайте страницата ни във Facebook