Този сайт използва бисквитки за да предоставя услугите си. Като продължите да използвате сайта, Вие се съгласявате с условията за ползване Политика за поверителност

Петниста амазона

Сподели:

Наричат я още червеночела амазона, жълтобуза амазона или червенобуза амазона.

Научното й име е Amazona autumnalis. За нейна родина считат Мексико, Централна и Южна Америка. Обикновено размерите й достигат до 30-35 см. Видовете, които водят пълноценен начин на живот могат да доживеят над 80 години.

виж в пълен размер

Папагалите от тази порода са особено харизматични птици, които развиват дълбока привързаност към своите стопани. Бързо свикват с човешкото присъствие, някои от тях могат да проявяват силни чувства и преданост само към един член от семейството. Те са талантливи и умни, могат да говорят и пеят, но също и да издават силни кресливи звуци.

Петнистата амазона се слави и със своята екзотична красота, която я прави желан декоративен обитател на дома. Тялото й е зелено, а по челото си има нежни червени краски. Някои птици имат червени, оранжеви или жълти пера по края на крилата и по бузите. Човката и крачетата им са също обагрени в приятни красиви цветове.

Харесайте страницата ни във Facebook