Този сайт използва бисквитки за да предоставя услугите си. Като продължите да използвате сайта, Вие се съгласявате с условията за ползване Политика за поверителност

Перуанска орхидея на инките

Сподели:

Перуанска орхидея на инките / Perro sin pelo del Perú (310) (Peruvian Hairless Dog)

Други наименования: Перуанско голо куче

Порода от Пета група - Секция 6 - Примитивни породи

Произход, качества и предназначение на породата

Родината на тези древни кучета е Перу, както ясно се подразбира от името им. Били наречени „кучета цветя“ от испанските конкистадори, ето защо носят и име на цвете в наименованието си. Породата е обявена за национално съкровище на Перу и днес се среща много рядко. 

виж в пълен размер

Външен вид

Височина: от 50 до 65 см.
Тегло: от 12 до 23 кг.
Тяло: средно по размери и с елегантна осанка
Шия: дълга
Глава: има дълга муцуна и заоблени скули
Очи: с бадемовидна форма
Уши: големи, прави
Опашка: тънка и дълга
Крайници: дълги и слаби
Козина: без космена покривка (налице е такава само по опашката, главата и лапите на кучетата) или с къса козина - съответно мека или груба на допир
Окраска: от розова до черна, като са възможни и цветови комбинации

Характер и поведение

Представителите на породата са много умни, дружелюбни и любвеобилни кучета с много спокоен нрав, чудесни компаньони. Обожават своите стопани и са чудесни с внимателните и по-големи деца, както и с другите домашни любимци. С непознатите е нормално да се държат подозрително и да са недоверчиви. 

Отглеждане

Породата не се нуждае от много разходки и упражнения, което я прави много подходяща за отглеждане в малки жилища и апартаменти, освен това тези кучета са и много чистоплътни. Поддават се на обучение, но добрите резултати от него зависят изцяло от методите, които се използват, те трябва да са изцяло позитивни. За кучетата без козина се препоръчва употребата на слънцезащитни продукти при излагането им на слънце. Не е желателно да се къпят често, само ако е наистина наложително и винаги с меки шампоани.

Здравословни проблеми и продължителност на живота

Породата е предразположена към кожни проблеми, епилепсия, панкреатит и проблеми със зъбите, а средната продължителност на живота на тези кучета е около 11-12 години.

Обяви за Кучета
Немска Овчарка Сивак
Немска Овчарка Сивак
Цена: 250 лв.
гр.Лом
Москова Стражавея
Москова Стражавея
Цена: 500 лв.
гр.Ботевград
​Бърз кредит в България: herdovapavla4@gmail.com
​Бърз кредит в България: herdovapavla4@gmail.com
Цена: Безплатно!
гр.Пловдив

Харесайте страницата ни във Facebook