Този сайт използва бисквитки за да предоставя услугите си. Като продължите да използвате сайта, Вие се съгласявате с условията за ползване Политика за поверителност

Пекинез

Сподели:

Произход, качества и предназначение на породата

Родината на тези кучета е Китай, където представителите на породата са почитани от векове, като причината за това е била приликата им с китайския лъв. Не всеки е можел да притежава такова куче, негови собственици са били само членове на императорското семейство. През времето на Втората опиумна война английски и френски войници успяват да вземат със себе си няколко кучета и така започва развъждането на породата в Европа. 

виж в пълен размер

Външен вид

Височина: от 30.4 до 45 см. 15-23
Тегло: от 2.7 до 4.5 кг.
Тяло: компактно
Шия: широка и къса
Глава: голяма, със закръглени скули, плоско чело и тъмна муцуна
Очи: в тъмен цвят
Уши: висящи и със сърцевидна форма
Опашка: носи се над гърба
Козина: права и дълга
Окраска: в най-разнообразни цветове

Характер и поведение

Пекинезът е много дружелюбно, смело, чувствително, любвеобилно и предано на своите стопани куче. Отнася се добре с по-големите и възпитани деца, но има склонността да ревнува, затова компанията на други домашни животни не се препоръчва. Към непознатите е подозрителен и недоверчив и ще предупреди за тяхното присъствие наблизо. Лаенето е сред любимите му занимания, което го прави много надежден охранител. 

Отглеждане

Пекинезите могат спокойно да се отглеждат в апартаменти, но се нуждаят от ежедневни разходки, за да се чувстват добре. Обучението им протича трудно, тъй като са упорити кучета, много е важно какви методи ще се използват във възпитанието им, трябва да са изцяло положителни, за да се постигнат добри резултати. Козината им се нуждае от редовно разресване, а лицата им - от почистване всеки ден (с помощта на влажна кърпа).

Здравословни проблеми и продължителност на живота

Пекинезите са предразположени към очни проблеми, настинки, проблеми с колената, дихателни проблеми, затлъстяване и сърдечни проблеми. Средната продължителност на живота на тези кучета е около 10-15 години.

Обяви за Кучета
Търся дом
Търся дом
Цена: Безплатно!
гр.Добрич
Малтийски болонки
Малтийски болонки
Цена: По договаряне
гр.София
Малтийска болонка
Малтийска болонка
Цена: По договаряне
обл.София

Харесайте страницата ни във Facebook