Този сайт използва бисквитки за да предоставя услугите си. Като продължите да използвате сайта, Вие се съгласявате с условията за ползване Политика за поверителност

Папагали Розела

Сподели:

Родината на папагалите розела е Австралия. Има различни видове розела, но около осем от тях се определят като най-популярни и търсени за търговия, развъждане и домашно отглеждане.

виж в пълен размер

Представителите на тази порода са издръжливи, красиви и деликатни птици. Домашно отглежданите живеят средно между 15 и 20 години. Те са активни и игриви птици и могат да бъдат добри другари.

Много обичат да дъвчат разни неща, но и бързо се отегчават от играчките си, затова е важно стопаните да им осигуряват достатъчно разнообразен запас от играчки, които да са безопасни за тях и същевременно да им поддържат интереса.

Когато решат могат да бъдат изключително шумни и кресливи. Като всички други папагали и те са способни да се научат да изговарят някои думи, но не са от най-разговорливите като цяло.

Папагалите розела се хранят най-често със зеленина, насекоми, плодове. Ежедневно е хубаво да приемат: малък микс от семена - овесени ядки, слънчогледово семе, храна за канарчета, конопено семе; броколи, люцерна, грах, боб, фасул, леща, сварена царевица; зеленина - глухарче, цикория, маруля; зеленчуци - моркови, целина, зелен боб, зарзават; плодове - ябълки, портокали, банани, круши, ягоди, боровинки, кактусови плодове, нар; ядки - орехи, лешници, печени фъстъци; птичи пелети; трева.

Препоръчва се водата да им се сменя по-често, за да бъде винаги прясна.

Когато им се предоставя подходяща среда на отглеждане, дава им се прясна и балансирана храна и се даряват с нужното внимание, папагалите розела знаят как да се отплащат. Те са склонни към дълбока привързаност и преданост към стопаните и могат да бъдат наистина верни другари.

Обяви за Кучета
Търся дом
Търся дом
Цена: Безплатно!
гр.Добрич

Харесайте страницата ни във Facebook