Този сайт използва бисквитки за да предоставя услугите си. Като продължите да използвате сайта, Вие се съгласявате с условията за ползване Политика за поверителност

Пакистански мастиф

Сподели:

Други наименования: Були кута

Произход, качества и предназначение на породата

Родината на тези кучета, както се подразбира още от тяхното име, е Пакистан. Породата е резултат от кръстосването на местни мастифи с други мастифи и английски бултериери. Другото наименование на породата „були кута“ в превод означава „куче с големи бръчки“.

виж в пълен размер

Външен вид

Височина: от 81 до 101 см.
Тегло: от 68 до 77 кг.
Тяло: с добре развита мускулатура, със здрава и плътна костна структура и дълбок гръден кош
Шия: с висяща тънка кожа
Челюсти: широки 
Кожа: тънка, но здрава
Козина: с къс и мек косъм
Окраска: бяла, черна, с цвят арлекин или светлобежова

Характер и поведение

Представителите на тази порода са много умни и предани кучета, но са склонни към агресивно поведение, ето защо е много важно стопаните им да имат опит в отглеждането на кучета. Силно развитите защитнически инстинкти на пакистанския мастиф го правят изключително подозрителен към непознати хора и много ефективен охранител на дома и семейството.

Отглеждане

Ранната социализация е препоръчителна за доброто поведение на кучето, особено към деца, а ако тя бъде извършена по правилен начин резултатът ще е игрив и любвеобилен домашен любимец. Обучението на пакистанските мастифи изисква доста търпение, тъй като тези кучета имат доминиращ характер, но с подходящите методи могат да се постигнат добри резултати.

Здравословни проблеми и продължителност на живота

Средната продължителност на живота на тези кучета е около 8-10 години.

Харесайте страницата ни във Facebook