Този сайт използва бисквитки за да предоставя услугите си. Като продължите да използвате сайта, Вие се съгласявате с условията за ползване Политика за поверителност

Пакистански бултериер

Сподели:

Други наименования: Гул териер; Гул тер

Произход, качества и предназначение на породата

Родината на тази порода е Пакистан, а представителите й са роднини на английските бултериери. Тези кучета са се появили след кръстосването на английски бултериери с местни кучета. В миналото са били използвани като участници в боеве с кучета и мечки, а днес са предпочитани кучета за охрана.

виж в пълен размер

Външен вид

Височина: от 50 до 66 см.
Тегло: от 35 до 45 кг.
Тяло: високо, има широк гръден кош
Уши: прави или клепнали
Козина: къса, мека на допир
Окраска: бяла, но по главата може да има тъмни шарки

Характер и поведение

Пакистанският бултериер е много жизнено и предано куче, което е способно на всичко, за да защити своя стопанин. Заради силно развитите му териториални инстинкти трудно ще свикне с компанията на други домашни животни. С непознатите е нормално да се държи много подозрително и винаги да е нащрек. 

Отглеждане

Апартаментите не са подходящи жилища за тези кучета, те се нуждаят от повече пространство, много движение и различни упражнения, за да се чувстват добре. Стопаните на пакистанския бултериер трябва да могат да го социализират правилно от ранна възраст, за да избегнат агресията в поведението му, особено към други кучета. Обучението му изисква търпение и е добре да бъде проведено от човек с опит в отглеждането на кучета. 

Здравословни проблеми и продължителност на живота

Представителите на тази порода са предразположени към проблеми със слуха, а средната продължителност на живота им е около 7-10 години.

Харесайте страницата ни във Facebook