Този сайт използва бисквитки за да предоставя услугите си. Като продължите да използвате сайта, Вие се съгласявате с условията за ползване Политика за поверителност

Пакистански булдог

Сподели:

Други наименования: Гул донг

Произход, качества и предназначение на породата

Родината на тези кучета, както се подразбира още от тяхното име, е Пакистан. Породата е резултат от кръстосването на пакистански мастиф и пакистански бултериер, а представителите й са били използвани в миналото като ловци, пазачи и в боеве с кучета и мечки.

виж в пълен размер

Външен вид

Височина: мъжки - от 88 до 106 см., женски - от 76 до 86 см. 
Тегло: от 40 до 63 кг.
Тяло: с добре развита мускулатура и с дълбок гръден кош
Глава: с големи скули
Козина: къса, мека на допир къса
Окраска: черна, бяла, бриндъл, сива

Характер и поведение

Пакистанските булдози имат силно развити защитнически инстинкти и са изключително предани на стопаните си кучета. Важно е да се социализират отрано, за да не се появят проблеми в поведението им по-късно. 

Отглеждане

Пакистанските булдози могат да се отглеждат в апартаменти, стига да им се осигуряват достатъчно разходки и разнообразни упражнения. Обучаването им не е лесно, затова се препоръчва да се възпитават от хора с опит в отглеждането на кучета, но освен опитите им да доминират, тези кучета също са и много отговорни и след правилен подход към тях биха изпълнили поставените им задачи.

Здравословни проблеми и продължителност на живота

Породата се отличава с много добро общо здравословно състояние.

Обяви за Кучета
Търся дом
Търся дом
Цена: Безплатно!
гр.Добрич

Харесайте страницата ни във Facebook