Този сайт използва бисквитки за да предоставя услугите си. Като продължите да използвате сайта, Вие се съгласявате с условията за ползване Политика за поверителност

Отърхаунд

Сподели:

Други наименования: Видрово гонче 

Произход, качества и предназначение на породата

Представителите на тази порода са били популярни с уменията си в лова на видри. Името им идва от думата „otter“, което в превод от английски език значи „видра“. Понеже популацията на видрите е драстично намаляла в наши дни тези кучета се срещат все по-рядко. 

виж в пълен размер

Външен вид

Височина: от 60 до 65 см.
Тегло: от30 до 52 кг.
Тяло: голямо
Шия: дебела, с добре развита мускулатура
Глава: голяма, има правоъгълна муцуна
Очи: в тъмни цветове
Носна гъба: с тъмен цвят
Уши: висящи и дълги
Козина: много рунтава, груба на допир
Окраска: черно с жълто-кафяво; в най-разнообразни цветове

Характер и поведение

Видровото гонче е много дружелюбно, социално, забавно, любвеобилно и лоялно куче. Разбира се чудесно с деца, домашни любимци и непознати, ето защо не е подходящ избор за охранител. Сред любимите му занимания са плуването и тичането.

Отглеждане

Добре е да се отглежда в къща с дворно място, защото се нуждае от пространство и движение, за да изразходва енергията си. Поддава се на обучение, но само ако то се провежда изцяло с позитивни техники и похвали, тъй като на моменти може да бъде доста упорит. Козината на тези кучета се нуждае от разресване сравнително рядко.

Здравословни проблеми и продължителност на живота

Отърхаундът е предразположен към епилепсия, хемофилия, дисплазия на тазобедрената става и затлъстяване, а средната продължителност на живота му е около 10-12 години. 

Обяви за Кучета
4ay 4ay
4ay 4ay
Цена: 100 лв.
обл.Враца
Кученца лабрадор ретривър
Кученца лабрадор ретривър
Цена: 500 лв.
гр.Оряхово

Харесайте страницата ни във Facebook