Този сайт използва бисквитки за да предоставя услугите си. Като продължите да използвате сайта, Вие се съгласявате с условията за ползване Политика за поверителност

Оранжево-крила амазона

Сподели:

Среща се и с името Loro Guaro, а научното й название е Amazona amazonica. Произхожда от Южна Америка, а представителите на вида достигат средна големина от главата до опашката около 33 см. Средната продължителност на живота им е 60 години, като някои живеят и по-дълго.

виж в пълен размер

Оранжево-крилата амазона е симпатичен и обичлив домашен любимец. Много бързо се привързва към стопаните си. Има отлични говорни способности, които съчетани с атрактивните й и комични акробатични умения я правят особено харесвана и предпочитана за отглеждане у дома от любителите на птици.

Оранжево-крилата амазона, подобно на повечето птици, също минава през т.нар. хормонален период малко след като добие полова зрялост. В такива моменти птиците изискват специални грижи и отношение, затова отглеждането им се препоръчва най-вече на опитни лица, които проявяват нужното търпение.

Оранжево-крилата амазона има интересна пъстра окраска - повече зелено с жълто и синьо по лицето и челото. Това, което ги отличава от другите видове амазони са оранжевите петна по върховете на крилете им, именно оттам идва и тяхното име.

Обяви за Кучета
Подарявам боксери
Подарявам боксери
Цена: Безплатно!
гр.Кюстендил

Харесайте страницата ни във Facebook