Този сайт използва бисквитки за да предоставя услугите си. Като продължите да използвате сайта, Вие се съгласявате с условията за ползване Политика за поверителност

Неразделки

Сподели:

Неразделките (Agapornis) са много красиви, пъргави, игриви и приятни за отглеждане папагалчета. За тяхна родина се считат Африка и остров Мадагаскар. Достигат големина 12-17 см. Живеят между 15 и 20 години.

виж в пълен размер

Неразделките са умни, игриви и всеотдайни малки птици. Когато са добре гледани и получават нужното внимание от стопаните си, те могат да развият силна привързаност към тях. Не се препоръчва да се отглеждат от хора, които не разполагат с много свободно време. Неразделките са общителни и имат нужда от внимание, когато не го получават могат да се депресират.

Отличават се над девет подвида неразделки. Основните различия между тях се изразяват в цветната окраска и петната.

Неразделките, живеещи в дивото, се хранят със семена, зърна, трева, ягоди, малини, боровинки. Домашните обичат да хапват птичи пелети, допълнени с богат избор от пресни плодове, зеленчуци и зеленина - просо, овес, по малко конопено семе в студените месеци, ябълки, маруля, глухарче, кострец, клонки от върба.

Папагалчетата са активни птици и обичат да се движат. Това означава, че стопаните трябва да им осигурят достатъчно пространство извън клетката, което същевременно трябва да е добре обезопасено откъм опасни за птиците предмети. Неразделките обичат да дъвчат, затова е хубаво да им се дават различни дървени клонки и играчки, с които да си тренират мускулите около челюстта.

Неразделките са много красиви. Рядко говорят и имитират жестове. Освен че са много общителни, тези птици изпитват нужда да си имат другарче. Могат силно да се привързват, както към другарчето си, така и към стопаните и ако бъдат разделени с обекта на емоционална отдаденост, могат да се натъжат, депресират и дори да умрат.

Неразделките най-добре се разбират с птици от своя вид, затова е полезно да съжителстват именно с такива. Ако другарчето им не е от техния вид те могат (особено женските) да проявят агресивно поведение и дори да го нараняват.

Бързо се възпроизвеждат - една двойка може да измъти до три яйца на година. Инкубационният период продължава 23 дни.

Минимални размери на клетката, в която ще се отглеждат: 20.3 x 20.3 x 22.8 см.

Играчки, които обичат: дървени играчки и клонки от ела, борово или чамово дърво; кожени играчки, покрити със зеленчуци; люлки, свирки и други играчки, които издават звуци.

В клетката е хубаво да има ваничка с вода, защото неразделките обичат да се къпят.

Обяви за Кучета
Търся дом
Търся дом
Цена: Безплатно!
гр.Добрич
Малтийски болонки
Малтийски болонки
Цена: По договаряне
гр.София
Малтийска болонка
Малтийска болонка
Цена: По договаряне
обл.София

Харесайте страницата ни във Facebook