Този сайт използва бисквитки за да предоставя услугите си. Като продължите да използвате сайта, Вие се съгласявате с условията за ползване Политика за поверителност

Немски вълчи шпиц

Сподели:

Немски вълчи шпиц / Wolfsspitz (Keeshond)

Други наименования: Кийсхонд; Кеесхонд; Вълчи шпиц; Волф шпиц; Немски волф шпиц

Порода от Пета група - Секция 4 - Европейски шпицове

Произход, качества и предназначение на породата

Немският вълчи щпиц е северна порода куче, чието наименование се дължи на неговата окраска, подобна на тази на вълк. Представителите на породата се отличават като надеждни кучета пазачи.

виж в пълен размер

Външен вид

Височина: от 44 до 48 см., женските кучета са малко по-ниски 
Тегло: от 15 до 30 кг.
Тяло: не много голямо, компактно
Глава: с клиновидна форма, муцуната му е средно дълга
Очи: в тъмен цвят
Уши: прави, с триъгълна форма
Опашка: навива се над гърба
Козина: дълга и гъста, с грива около шията
Окраска: комбинация от бяло, черно и сиво

Характер и поведение

Кучетата от тази порода са умни, забавни, дружелюбни, чувствителни и много предани, чудесни компаньони за всеки човек. Силно се привързват към стопаните си и се чувстват като член от семейството. Самотата не им се отразява добре, имат нужда от внимание и любов. Добри са с децата и другите домашни любимци, дори и към непознатите, освен ако не почувстват заплаха, тогава ще предупредят с лай, но никога не биха нападнали.

Отглеждане

Могат да се отглеждат в апартаменти, дори така ще са по-близо до стопаните си, но всеки ден трябва да се разхождат, за да се чувстват добре и да поддържат форма. Не е трудно да бъдат обучени, адаптивни са и бързо учат команди. Козината им се нуждае от редовно разресване.

Здравословни проблеми и продължителност на живота

Породата е предразположена към очни проблеми, дисплазия на тазобедрената става и проблеми със сърцето. Средната продължителност на живота на тези кучета е около 12-15 години.

Харесайте страницата ни във Facebook