Този сайт използва бисквитки за да предоставя услугите си. Като продължите да използвате сайта, Вие се съгласявате с условията за ползване Политика за поверителност

Немски пинчер

Сподели:

Немски пинчер / Deutscher Pinscher (German Pinscher) (184)

Порода от Втора група - секция 1 - Пинчери

Произход, качества и предназначение на породата

Родината на немският пинчер е Германия, както се подразбира още от името на породата. Данни за тези кучета има от преди няколко столетия в родните им земи. В миналото са ги използвали за лов на плъхове и охранители на стадата с добитък.

виж в пълен размер

Външен вид

Височина: от 41 до 48 см.
Тегло: от 11 до 16 кг.
Тяло: с компактни размери
Глава: с издължена форма, има заострена муцуна
Очи: кръгли и в тъмен цвят
Уши: прави
Козина: къса, мека на допир
Окраска: кафяво-жълта, червена, черно с кафяво-жълто

Характер и поведение

Немските пинчери са умни, независими, решителни, забавни, любопитни, игриви и предани кучета. Нужно е да бъдат социализирани от малки, за да се отнасят по-добре с децата и другите домашни любимци в семейството. В компанията на непознати хора са подозрителни и няма да спрат да лаят, докато не се убедят, че не съществува реална заплаха.

Отглеждане

Породата може да се отглежда в апартамент, но се нуждае от ежедневни разходки. Немските пинчери се поддават на обучение, но не е изключено да проявят упоритост на моменти, затова е нужно повече търпение и разбиране по време на възпитаването им. Козината им не изисква специфични грижи, само разресване от време на време.

Здравословни проблеми и продължителност на живота

Немските пинчери се отличават с много добро общо здравословно състояние, а средната продължителност на живота  им е около 12-14 години.

Харесайте страницата ни във Facebook