Този сайт използва бисквитки за да предоставя услугите си. Като продължите да използвате сайта, Вие се съгласявате с условията за ползване Политика за поверителност

Немски брак

Сподели:

Други наименования: Немски ловен брак; Германско гонче

Произход, качества и предназначение на породата

Родината на тези кучета, както се подразбира още от нейното име, е Германия, а по-конкретно произходът им се свързва с местността Вестфалия. Породата е призната като самостоятелна през 1900 г., но днес е рядко срещана извън родината си. Немският брак е силно, неуморно, решително и винаги концентрирано куче. Отличава се като много добър ловец, който се ориентира чудесно, когато преследва плячката си.

виж в пълен размер

Външен вид

Височина: от 40 до 53 см.
Тегло: от 10 до 18 кг.
Тяло: елегантно, но въпреки това с добре развита мускулатура, с леко изпъкнал гръб
Глава: издължена
Уши: дълги, висящи
Опашка: дълга
Козина: гъста и груба на допир
Окраска: в най-различни нюанси на червеното и жълтото, като гърбът е черен, а челото, муцуната, крайниците, гърдите и краят на опашката са бели

Характер и поведение

Добронамерено, много енергично и лоялно куче, което обича да прекарва времето си със своите стопани и се разбира добре с децата и другите животни в семейството, на което принадлежи.

Отглеждане

Апартаментите не са подходящи жилища за представителите на тази порода. Те се нуждаят от много движение, което няма как да им се осигури между четири стени, дори и да бъдат извеждани редовно на разходки. Немският брак има нужда да му се поставят конкретни задачи, които да изпълнява, само така ще се чувства полезен и щастлив. Желателно е стопаните му да разполагат с повече свободно време за своя четириног любимец. Козината на тези кучета се поддържа много лесно.

Здравословни проблеми и продължителност на живота

Породата се отличава с много добро здраве и няма конкретни заболявания, към които да е предразположена. Средната продължителност на живота на тези кучета е около 10-12 години.

Харесайте страницата ни във Facebook