Този сайт използва бисквитки за да предоставя услугите си. Като продължите да използвате сайта, Вие се съгласявате с условията за ползване Политика за поверителност

Миниатюрен бултериер

Сподели:

Миниатюрен Бултериер / Miniature Bull Terrier (359)

Порода от Трета група - Секция 3 - Бултериери

Произход, качества и предназначение на породата

Миниатюрният бултериер е резултат от кръстосването на по-малки бултериери. За представителите на тази порода може да се каже, че са наследили само хубавите качества на своите предци.

виж в пълен размер

Външен вид

Височина: от 25 до 33 см.
Тегло: от 11 до 15 кг.
Тяло: компактно и с добре развита мускулатура
Шия: мускулеста
Глава: издължена и с овална форма
Очи: в тъмен цвят
Уши: прави и тънки
Опашка: къса, права
Козина: къса, лъскава
Окраска: в най-разнообразни цветове

Характер и поведение

Миниатюрните бултериери са много смели, жизнени и забавни кучета. Силно се привързват към стопаните си и обожават тяхното внимание, а самотата може да ги направи апатични. Добри са с по-внимателните и възпитани деца, както и с другите домашни любимци, с които са отраснали заедно. Заради силно изразените си защитнически инстинкти се държат подозрително към непознати хора.

Отглеждане

Представителите на породата могат да се отглеждат в апартаменти, но се нуждаят от ежедневни разходки, само така ще са в добра форма и ще се чувстват добре. Важно е да бъдат правилно социализирани от ранна възраст, защото обичат да доминират и няма да се подчиняват на стопаните си. Козината им се поддържа лесно и не изисква много време.

Здравословни проблеми и продължителност на живота

Миниатюрните бултериери са предразположени към очни проблеми, затлъстяване и сърдечни проблеми,  а средната продължителност на живота им е около 10-12 години.

Обяви за Кучета
Търся дом
Търся дом
Цена: Безплатно!
гр.Добрич

Харесайте страницата ни във Facebook