Този сайт използва бисквитки за да предоставя услугите си. Като продължите да използвате сайта, Вие се съгласявате с условията за ползване Политика за поверителност

Мастиф Брохолмер

Сподели:

Мастиф Брохолмер / Broholmer (315)

Порода от Втора група - Секция 2 - Молосоидни породи

Произход, качества и предназначение на породата

Родината на тази рядко срещана порода кучета е Дания, а данни за нея има още от Средновековието. Известно ни е, че в миналото представителите на породата са били използвани в лова на елени.

виж в пълен размер

Външен вид

Височина: от 70 до 75 см.
Тегло: от 40 до 80 кг.
Тяло: масивно, с добре развита мускулатура, с широк и дълбок гръден кош
Глава: голяма, с бръчки по врата
Козина: къса
Окраска: жълта с черна маска; черна; червена; по края на опашката, крайниците и гърдите са възможни бели шарки 

Характер и поведение

Мастифът Брохолмер е добронамерено, дружелюбно и решително куче със силни териториални инстинкти. Чудесно се разбира с децата и другите домашни животни в семейството, с изключение на другите кучета, а към непознатите е подозрителен и винаги нащрек, но рядко можете да го чуете да лае.

Отглеждане

Мастифът Брохолмер няма да се чувства добре в апартамент, тъй като се нуждае от повече пространство, за да се чувства добре. Поддава се на обучение, но само ако то се провежда изцяло с положителни методи, защото представителите на породата могат да бъдат доста упорити на моменти. Важно е да бъдат социализирани от ранна възраст, за да няма проблеми в поведението им на по-късен етап.

Здравословни проблеми и продължителност на живота

Средната продължителност на живота на тези кучета е около 6-11 години.

Харесайте страницата ни във Facebook