Този сайт използва бисквитки за да предоставя услугите си. Като продължите да използвате сайта, Вие се съгласявате с условията за ползване Политика за поверителност

Лейкланд териер

Сподели:

Лейкланд Териер / Lakeland Terrier (70)

Порода от Трета група - секция 1 - Големи и средни териери

Произход, качества и предназначение на породата

Родината на лейкланд териерите е Англия, където в миналото са използвали тези кучета като пазачи на стадата с добитък и ловци на лисици и плъхове.

виж в пълен размер

Външен вид

Височина: достигат 36.8 см.
Тегло: мъжки - достигат 7.7 кг., женски - достигат 6.8 кг.
Тяло: компактно, с квадратна форма
Шия: мускулеста
Глава: издължена
Очи: в тъмни цветове, малки
Уши: клепнали, с V-образна форма
Опашка: носи се нагоре
Козина: твърда и груба на допир
Окраска: синя, черна, пшеничена, червена, ливър

Характер и поведение

Представителите на породата са много дружелюбни и интелигентни кучета, очарователни компаньони. Чудесни са с децата и с другите домашни животни в семейството. Заради силно развитите си защитнически инстинкти се държат подозрително към непознатите. Сред любимите им занимания е копаенето на дупки, като най-вече целта им е да скрият в тях любимите си вещи от другите домашни любимци.

Отглеждане

Лейкланд териерите могат да се отглеждат в апартаменти, но се нуждаят от редовни разходки, за да се чувстват добре. За поддръжката на козината им е добре да се водят периодично при професионалист, хубавото е че се скубят рядко, което ги прави много подходящи любимци за алергични хора.

Здравословни проблеми и продължителност на живота

Представителите на породата се отличават с чудесно здраве, а средната продължителност на живота им е около 10-12 години, като някои доживяват и до 16 години.

Харесайте страницата ни във Facebook