Този сайт използва бисквитки за да предоставя услугите си. Като продължите да използвате сайта, Вие се съгласявате с условията за ползване Политика за поверителност

Лабрадудел

Сподели:

Произход, качества и предназначение на породата

Лабрадуделът е резултат от кръстосването на лабрадор ретривър и стандартен пудел, а представителите на тази порода често са определяни като дизайнерски кучета. Добре е да се знае, че освен с красив външен вид, те впечатляват и със своя интелект и са предпочитана порода за домашни компаньони.

виж в пълен размер

Външен вид

Височина: Тoy-играчка (20-30 см.); Миниатюрен (30-40 см.); Среден (40-51 см.); Стандартен (51-66 см.)
Тегло: Тoy-играчка (3-6 кг.); Миниатюрен (6-12 кг.); Среден (12-23 кг.); Стандартен (23-45 кг.)
Тяло: компактно, атлетично
Глава: с характерни за пуделите мустаци и 6рада 
Козина: къдрава и мека
Окраска:  шоколадова, прасковена, черна, сребриста, кремава

Характер и поведение

Тези кучета са много мили, дружелюбни, активни, забавни, игриви, любвеобилни и предани на своите стопани. Поведението им към децата и другите домашни любимци в семейството е много добро, а от тях не бива да се очаква да се отнасят зле дори и към непознатите, ето защо лабрадуделите няма да бъдат подходящи пазачи.

Отглеждане

Независимо къде се отглеждат, тези кучета се нуждаят от много движение. Ако живеят в апартамент, стопаните им трябва да ги извеждат на много дълги разходки всеки ден. Обучението им е истинско удоволствие за собствениците им, протича много лесно и приятно. Козината на лабрадуделите се поддържа лесно, а породата е подходящ любимец за алергични хора.

Здравословни проблеми и продължителност на живота

Лабрадуделите са предразположени към дисплазия на тазобедрената става и проблеми с очите, но се отличават с добро общо здравословно състояние. Средната продължителност на живота им е около 13-15 години.

Харесайте страницата ни във Facebook