Този сайт използва бисквитки за да предоставя услугите си. Като продължите да използвате сайта, Вие се съгласявате с условията за ползване Политика за поверителност

Корела

Сподели:

(Cacatua sanguinea)

Папагалите Корела се радват на голямо подвидово разнообразие. Те са вторите най-популярни домашни птици след вълнистите папагали. Малката корела е най-търсена за отглеждане в домашни условия. Научното ѝ наименование е Cacatua sanguinea.

виж в пълен размер

Малките корели са папагали с бели или сиви тела и искрящи сини кръгове около очите. Имат леко опушени розови бузи. Достигат средна големина около 38 см. и тегло от 350 до 530 грама. За тяхна родина се счита Австралия. Там се срещат най-големите популации на този вид.

Папагалите корела се определят като чудесни птици, с подчертана индивидуалност, могат да се научат да възпроизвеждат думи. Присъща за тях е артистичността.

Средната продължителност на живота им е между 50 и 80 години. Отглеждат се в клетки, за които се препоръчва да бъдат колкото може по-просторни. Птицата трябва да може да разпери крилете си и да полети докато се намира вътре. По-удачен избор са дълги клетки с препоръчителни размери 30.5 x 30.5 x 61 см. Вътре стопаните може да сложат най-различни играчки за птици, които се продават в зоомагазините.

Папагалът има нужда да излиза, за да се "разтъпче", затова е важно всеки ден да се пуска извън клетката за около 3-4 часа. Преди това стопаните трябва да са обезопасили помещението и да са премахнали всякакви предмети, които са опасни за птицата.

Менюто на тези папагали включва: микс от семена - овес, шафранка, просо, слънчоглед; бобови растения - леща, боб, маруля, кострец, глухарче; зеленчуци - царевица, моркови, целина, тиква, зелен боб; плодове - ябълки, круши, портокали, банани; ядки - орехи, лешници, печени фъстъци.

Обяви за Кучета
Търся дом
Търся дом
Цена: Безплатно!
гр.Добрич

Харесайте страницата ни във Facebook