Този сайт използва бисквитки за да предоставя услугите си. Като продължите да използвате сайта, Вие се съгласявате с условията за ползване Политика за поверителност

Кай Кен

Сподели:

Кай Кен / Kai (317)

Порода от Пета група - Секция 5 - Азиатски шпицове и подобни породи

Произход, качества и предназначение на породата

Родината на кай кена е Япония, а името му идва от провинцията Кай. Днес това е рядко срещана порода кучета, която е била обявена за едно от седемте японски национални съкровища, сред които са акита ину и айну. Представителите на породата се отличават като много добри пазачи, а в миналото са помагали в лова на елени и глигани.

виж в пълен размер

Външен вид

Височина: мъжки - от 46 до 56 см., женски - от 43 до 50 см. 
Тегло: от 13.6 до 18.1 кг. 
Тяло: с добре развита мускулатура
Глава: с клиновидна форма и издължена муцуна
Очи: тъмни
Уши: прави
Опашка: носи се завита над гърба
Козина: средно дълга, твърда и права
Окраска: черна, бриндъл

Характер и поведение

Тези кучета са приятелски настроени, много социални и игриви, чудесни компаньони за всеки. Силно се привързват към стопаните си и обожават тяхното внимание. Търпеливи са с децата от семейството, с другите кучета също се отнасят добре, но компанията на по-малки домашни животни не би им се понравила, заради силно развитите им ловни инстинкти. Към непознатите са бдителни и се държат много резервирано.

Отглеждане

Породата може да се отглежда в апартамент, но се нуждае от редовни разходки. Кай кенът се поддава лесно на обучение и не е задължително стопаните му да имат опит в отглеждането и възпитанието на кучета. Козината му се нуждае само от разресване от време на време.

Здравословни проблеми и продължителност на живота

Представителите на тази порода се радват на много добро здравословно състояние, а средната продължителност на живота им е около 16 години.

Харесайте страницата ни във Facebook