Този сайт използва бисквитки за да предоставя услугите си. Като продължите да използвате сайта, Вие се съгласявате с условията за ползване Политика за поверителност

Каролина дог

Сподели:

Други наименования: Американско динго; Каролина динго

Произход, качества и предназначение на породата

Произходът на тази древна порода кучета е свързан със САЩ, щата Каролина, оттам идва и името им. Породата се появява благодарение на естествения подбор и често е сравнявана с австралийското динго. Тези кучета са известни с качеството си бързо да се адаптират към всякаква среда. 

виж в пълен размер

Външен вид

Височина: от 45 до 61 см.
Тегло: от 15 до 20 кг.
Тяло: с добре развита мускулатура
Шия: мускулеста
Глава: има клиновидна форма и издължена муцуна 
Очи: бадемовидни и с тъмен цвят 
Носна гъба:
Уши: прави
Опашка: плътна, като според настроението на кучето може да виси надолу или да се завива над гърба му
Козина: къса
Окраска: червена, светлокафява, жълта, оранжева или бежова с бели шарки

Характер и поведение

Представителите на тази порода са дружелюбни, любвеобилни, спокойни, предани, понякога диви, но и срамежливи, чудесни домашни любимци. Силно се привързват към стопаните си и обичат чистотата. Отношението им към децата е много добро, а пред непознатите се срамуват и им е нужно време, за да се сприятелят.

Отглеждане

Най-подходящата среда за отглеждане на тези кучета е къща с просторен двор или ферма, но могат да се отглеждат и в апартаменти, стига да им се осигуряват редовни разходки и упражнения. Най-добрите стопани за тях биха били спортни натури, фермери или семейства с по-големи и внимателни деца. Козината им се нуждае само от разресване и се поддържа лесно.

Здравословни проблеми и продължителност на живота

Няма данни за болести, към които е предразположена тази порода. Средната продължителност на живота на тези кучета е около 12-14 години.

Харесайте страницата ни във Facebook