Този сайт използва бисквитки за да предоставя услугите си. Като продължите да използвате сайта, Вие се съгласявате с условията за ползване Политика за поверителност

Карелско мечо куче

Сподели:

Карелско мечо куче / Karjalankarhukoira (48) (Karelian Bear Dog)

Порода от Пета група - Секция 2 - Северни ловни породи

Произход, качества и предназначение на породата

Родината на карелското мечо куче е Финландия, а представителите на породата се отличават като много умни и смели кучета, които в миналото са помагали в лова на глигани, лосове, вълци и елени. Тези кучета не се плашат от непознатите райони и лошите климатични условия.

виж в пълен размер

Външен вид

Височина: от 48 до 58 см.
Тегло: мъжки - от 20 до 23 кг.
Тяло: средно голямо, много силно
Шия: с добре развита мускулатура
Глава: с клиновидна форма 
Очи: малки и в кафяв цвят
Уши: прави
Опашка: носи се над гърба и е завита
Козина: къса, гъста, права
Окраска: черно-бяла

Характер и поведение

Представителите на породата са много предани, социални, игриви и жизнени кучета, които са способни на моменти да се държат доста диво. Държат се чудесно с децата, а към другите домашни любимци ще се отнасят добре ако бъдат социализирани от ранна възраст. Към непознатите са подозрителни и винаги нащрек, което е продиктувано от силно развитите им защитнически инстинкти.

Отглеждане

Апартаментите не са подходящи жилища за тях, нуждаят се от повече пространство и много движение, за да изразходват енергията си и да се чувстват в добра форма. Необходими са им стопани с опит в отглеждането на кучета, защото за обучението им ще са нужни търпение, последователност и специално подбрани техники. Козината на карелското мечо куче трябва да се разресва сравнително рядко.

Здравословни проблеми и продължителност на живота

Предразположени са към дисплазия на тазобедрената става и проблеми с очите, но като цяло тези кучета се радват на много добро здраве. Средната продължителност на живота им е около 10-12 години. 

Обяви за Кучета
Търся дом
Търся дом
Цена: Безплатно!
гр.Добрич

Харесайте страницата ни във Facebook