Този сайт използва бисквитки за да предоставя услугите си. Като продължите да използвате сайта, Вие се съгласявате с условията за ползване Политика за поверителност

Канадско ескимоско куче

Сподели:

Произход, качества и предназначение на породата

Данни за канадското ескимоско куче има от преди хиляди години, но днес това е рядко срещана порода. Представителите й са много умни, смели и издръжливи кучета, които в миналото са били незаменима част от живота на ескимосите, помагали са в експедиции и суровият климат не е бил пречка за тях. Също така тези кучета имат качества и на много добри ловци.

виж в пълен размер

Външен вид

Височина: мъжки - от 58 до 70 см., женски - от 50 до 60 см.
Тегло: мъжки - от 30 до 40 кг., женски - от 18 до 30 кг.
Тяло: атлетично
Глава: с издължена муцуна
Очи: в тъмен цвят, малки
Уши: прави, с триъгълна форма
Опашка: носи се завита над гърба и е с по-дълъг косъм
Козина: гъста
Окраска: бяла, кафява, черна, сива, червена

Характер и поведение

Канадското ескимоско куче е социално, активно, игриво, бдително и много предано на своите стопани. Най-добре ще се разбира с всички членове от семейството, ако са отраснали заедно. С непознатите ще се държи подозрително и винаги ще е нащрек в тяхната компания и в готовност да предупреди чрез лаене, което всъщност е едно от любимите му занимания и е добре да се знае от бъдещите му стопани.

Отглеждане

Канадските ескимоски кучета ще се чувстват най-добре ако живеят в къща с просторен двор или ферма. Освен движението, от което имат нужда всеки ден, е добре и да правят разнообразни упражнения. Подходящи стопани за тях са активни семейства, които разполагат с повече свободно време за своите любимци. Тези кучета се поддават лесно на обучение, бързо заучават нови команди и не ги забравят никога. Козината им се нуждае само от разресване от време на време.

Здравословни проблеми и продължителност на живота

За тези кучета е препоръчително да се отглеждат на места с по-студен климат, в противен случай могат да получат топлинен удар. Средната продължителност на живота им е около 12-13 години.

Обяви за Кучета
Търся дом
Търся дом
Цена: Безплатно!
гр.Добрич

Харесайте страницата ни във Facebook