Този сайт използва бисквитки за да предоставя услугите си. Като продължите да използвате сайта, Вие се съгласявате с условията за ползване Политика за поверителност

Какаду

Сподели:

Какадуто са особено красив декоративен вид птици от рода на папагалите. Различават се стотици видове, но само някои от тях могат да бъдат приспособени да живеят в домашни условия.

виж в пълен размер

Като размери папагалите какаду варират от 30 до 68 см. Най-малки са представителите на видовете Гофин и малък серен гребенест. По-големи по размери са качулатото какаду, Moluccan и големия серен гребенест папагал.

С подходящите грижи какадуто може да доживее от 40 години (малките видове) до 80 години (при едрите видове). За съжаление отглежданите в домашна среда рядко доживяват толкова дълго.

Какаду любимците са много живи и предани. Бързо се привързват към стопаните си. Обичат да се глезят и бъдат галени. Стопаните им трябва да знаят, че е важно да обсипват птиците с нужното внимание, да им отделят всеки ден известно време, в противен случай какадуто може да се депресира и да умре или да започне да показва истерично поведение. Какаду са интелигентни, игриви, но и пакостливи. Освен това могат да бъдат много шумни.

По-малките видове могат да се гледат в клетка с не по-малки размери от 60 х 91 х 121 см. По-големите имат нужда от повече пространство. За тях се препоръчва клетката им да е с размери не по-малки от 60 х 121 х 121 см. като разстоянието между решетките трябва да е около 2.54 до 3.80 см. Колкото по-просторна е клетката, толкова по-добре.

Какаду птиците обичат да дъвчат и да унищожават разни неща и е добре, когато в клетката им са осигурени именно играчки, които са подходящи за гризане и дъвчене. Желателно е да има и други играчки като клон, въжета, люлка и др.

Какадуто има нужда от разнообразна свежа храна - птичи пелети, свежи плодове, зеленчуци, зърнени храни, семена, ядки.  

Обяви за Кучета
Търся дом
Търся дом
Цена: Безплатно!
гр.Добрич
Малтийски болонки
Малтийски болонки
Цена: По договаряне
гр.София
Малтийска болонка
Малтийска болонка
Цена: По договаряне
обл.София

Харесайте страницата ни във Facebook