Този сайт използва бисквитки за да предоставя услугите си. Като продължите да използвате сайта, Вие се съгласявате с условията за ползване Политика за поверителност

Испански ибизан хаунд

Сподели:

Произход, качества и предназначение на породата

Испанският ибизан хаунд е една от най-древните породи кучета, която е били пренесена на остров Ибиса преди хилядолетия. Представителите й се използвали от египетските фараони като помощници в лова и се отличават като много интелигентни и адаптивни кучета.

виж в пълен размер

Външен вид

Височина: от 56 до 74 см.
Тегло: от 19 до 25 кг.
Тяло: със средни размери, елегантно, слабо
Шия: дълга
Глава: издължена
Очи: с овална форма
Носна гъба: розова
Уши: прави, издължени
Опашка: дълги
Крайници: дълги
Козина: къса, мека или твърда
Окраска: бяла, червена или комбинация от бяло и червено

Характер и поведение

Испанските ибизан хаундове са мили, много дружелюбни, чувствителни и спокойни кучета. Силно се привързват към своите стопани и се отнасят добре към по-големите и внимателни деца в семейството. За да се разбират безпроблемно с другите домашни любимци обаче е необходимо да бъдат социализирани от ранна възраст.

Отглеждане

Тези кучета спокойно могат да се отглеждат в апартамент, но се нуждаят от редовни разходки. Не е задължително стопаните им да имат опит в отглеждането на кучета, но трябва да ги обучават само с позитивни методи, поощрения и похвали. Породата е изключително податлива на обучение и бързо запомня нови команди. Испанските ибизан хаундове са много чистоплътни кучета, а козината им се нуждае само от разресване, за да изглежда добре.

Здравословни проблеми и продължителност на живота

Породата е предразположена към припадъци и различни алергии, но като цяло се отличава с добро общо здравословно състояние. Средната продължителност на живота на тези кучета е около 10-12 години.

Обяви за Кучета
Немска Овчарка Сивак
Немска Овчарка Сивак
Цена: 250 лв.
гр.Лом
Москова Стражавея
Москова Стражавея
Цена: 500 лв.
гр.Ботевград
​Бърз кредит в България: herdovapavla4@gmail.com
​Бърз кредит в България: herdovapavla4@gmail.com
Цена: Безплатно!
гр.Пловдив

Харесайте страницата ни във Facebook