Този сайт използва бисквитки за да предоставя услугите си. Като продължите да използвате сайта, Вие се съгласявате с условията за ползване Политика за поверителност

Индианско куче

Сподели:

Произход, качества и предназначение на породата

Данни за индианските кучета има от преди много векове, но днес това е много рядко срещана порода куче. Представителите на породата са интелигентни и лоялни кучета, които в миналото са били използвани за теглене на шейни и като помощници в лова. Индианското куче се отличава и като много добър пазач.

виж в пълен размер

Външен вид

Индианското куче външно много прилича на хъски.
Височина: от 58 до 67 см.
Тегло: от 25 до 55 кг.
Тяло: със средни размери, мускулесто
Глава: с издължена муцуна
Носна гъба: тъмна
Уши: изправени
Опашка: бухнала, носи се над гърба
Козина: мека, дълга или със средна дължина
Окраска:  сребристо с черно или комбинация от други цветове

Характер и поведение

Индианските кучета са активни, жизнени, игриви, социални и много чувствителни, чудесни компаньони. Много силно се привързват към своите стопани и са им много предани. С децата и другите домашни животни се държат добре, но към непознатите са подозрителни и се държат много резервирано.

Отглеждане

Пространството е много важно за тази порода, ето защо затварянето на тези кучета в апартамент би било много грешно решение. Те трябва да се движат свободно и по много, за да се чувстват добре. Подходящи любимци са за активни семейства и хора, които имат опит в отглеждането на кучета, като възпитанието им изисква разбиране и търпение от страна на техните стопани. Козината им не изисква специфични грижи и лесно се поддържа.

Здравословни проблеми и продължителност на живота

Индианските кучета се отличават с много добро общо здравословно състояние, а средната продължителност на живота им е около 14-19 години.

Харесайте страницата ни във Facebook