Този сайт използва бисквитки за да предоставя услугите си. Като продължите да използвате сайта, Вие се съгласявате с условията за ползване Политика за поверителност

Глен оф имаал териер

Сподели:

Глен оф имаал Териер / Irish Glen of Imaal Terrier (302)

Порода от Трета група - секция 1 - Големи и средни териери

Произход, качества и предназначение на породата

виж в пълен размер

Родината на глен оф имаал териерът е Ирландия, а породата носи името на долината, в която е била разпространена. Тези кучета са много смели и енергични, много добри ловци.

Външен вид

Височина: от 35.5 до 36.5 см.
Тегло: от 15.5 до 16.5 см.
Тяло: ниско, издължено
Глава: кръгла
Очи: големи, изразителни
Уши: малки и клепнали
Опашка: дебела, често се купира
Крайници: къси
Козина: със средна дължина
Окраска: синя, пшеничена и бриндъл

Характер и поведение

Глен оф имаал териерът е изключително дружелюбно куче, приятна и желана компания за всеки от семейството. Обожава компанията на стопаните си и не обича да остава сам. Разбира се чудесно с децата от семейството, но заради силно изразените му ловни инстинкти не се разбира с по-малките домашни животни. С непознатите не се държи зле, дори напротив, лае, само ако почувства опасност.

Отглеждане

Представителите на тази порода могат да се отглеждат в апартамент, но са им необходими редовни разходки. Козината им трябва да се разресва 2-3 пъти седмично и да се подстригва периодично.

Здравословни проблеми и продължителност на живота

Глен оф имаал териерът е предразположен към очни и кожни проблеми, но като цяло здравословното му състояние е много добро. Средната продължителност на живота му е около 15 години.

Уикипедия

Развъдници

Харесайте страницата ни във Facebook