Този сайт използва бисквитки за да предоставя услугите си. Като продължите да използвате сайта, Вие се съгласявате с условията за ползване Политика за поверителност

Френски булдог

Сподели:

Произход, качества и предназначение на породата

Тези кучета всъщност представляват умален вариант на английските булдози и се отличават като надеждни пазачи и очарователни компаньони.

Външен вид

Височина: до 30 см. 
Тегло: от 9 до 13 кг. 
Тяло: компактно и силно    
Шия: с добре развита мускулатура
Глава: с квадратна форма и широка муцуна
Очи: малки и в черен цвят
Носна гъба: черна
Уши: наподобяват тези на прилепа
Опашка: дебела, къса
Крайници: къси
Козина: къса и мека на допир
Окраска: светлобежова, бриндъл, бяла

Характер и поведение

Френските булдози са много дружелюбни, социални, любвеобилни и предани кучета. Обожават да прекарват времето си със своите стопани, към които се привързват много силно. Разбират се чудесно с децата и другите домашни любимци от семейството, на което принадлежат, но понякога компанията на други кучета от същия пол може да ги направи много раздразнителни. Интересен факт за породата е, че представителите й хъркат много силно, с което не всеки човек би могъл да свикне. Добре е също да се знае, че френските булдози не могат да плуват, структурата на техните тела не им го позволява.

Отглеждане

Породата не се нуждае от много разходки, което я прави много подходяща за отглеждане в малки жилища и апартаменти. Френските булдози се поддават лесно на обучение, но не е изключено понякога да проявят упоритост. Козината им се нуждае само от разресване.

Здравословни проблеми и продължителност на живота

Френските булдози са предразположени към затлъстяване, респираторни проблеми и проблеми с очите. При тях оплождането често се осъществява по изкуствен начин, тъй като телата им са с много тясна задна част, затова и раждането се осъществява чрез операция. Средната продължителност на живота им е около 10-12 години.

Харесайте страницата ни във Facebook