Този сайт използва бисквитки за да предоставя услугите си. Като продължите да използвате сайта, Вие се съгласявате с условията за ползване Политика за поверителност

Еърдейл териер

Сподели:

Еърдейл Териер / Airedale Terrier (7)

Други наименования: Кръвоследник Бинглей; Английски еърдейл териер

Порода от Трета група - секция 1 - Големи и средни териери

Произход, качества и предназначение на породата

Родината на тези кучета е Великобритания. Представителите на породата се отличават като изключително смели, бдителни и бързо адаптиращи се кучета. През 19 век са ги използвали като фермерски и полицейски кучета, но ако се възпитат правилно от тях биха се получили надеждни защитници на дома и техните стопани.

виж в пълен размер

Външен вид

Това е най-голямото куче сред териерите.
Височина: мъжки - от 56 до 61 см., женски - от 56 до 58 см.
Тегло: мъжки - от 23 до 29 кг., женски - от 18 до 20 кг.
Тяло: слабо, издължено, с правилни пропорции
Глава: издължена, с характерна брада, която се нуждае от поддръжка
Очи: малки, в тъмен цвят
Уши:  триъгълни, клепнали, три пъти в годината трябва да им се прави триминг
Окраска: светлокафява с червени или черни нюанси

Характер и поведение

Еърдейл териерът е дружелюбно, игриво, забавно, любопитно и много жизнено куче. Обожава стопаните си и бързо се привързва към тях. Разбира се добре с по-големите и възпитани деца от семейството. Може да не се отнася добре към другите кучета в домакинството, на което принадлежи, защото е ревнив и не обича да бъде на второ място. Ето защо е добре да се социализира от малък, за да свикне с компанията на други животни, а и да се притъпят донякъде ловните му инстинкти, които със сигурност биха били пречка в съжителството му с по-малките домашни любимци. Тези кучета много обичат да плуват и не лаят много. Заради любопитството им се налага да се внимава по време на разходка, може да се опитат да се изплъзнат.

Отглеждане

Желателно е да се отглеждат в къща с просторен двор или ферма, защото са им необходими продължителни и чести разходки. Активните семейства с опит в отглеждането на кучета са най-подходящите стопани за тази порода. Еърдейл териерите могат да се обучат лесно и бързо, стига да се отнасят добре с тях, понякога може да е нужно повече търпение и разбиране. Козината им се нуждае от много грижи, но не пада, което ги прави подходящ избор за алергични хора.

Здравословни проблеми и продължителност на живота

Породата е предразположена към дисплазия на колянната става и кожни проблеми. Отличава се като цяло с добро здраве и има висока поносимост на болка. Средната продължителност на живота на тези кучета е около 10-12 години.

Обяви за Кучета
Търся дом
Търся дом
Цена: Безплатно!
гр.Добрич

Харесайте страницата ни във Facebook