Този сайт използва бисквитки за да предоставя услугите си. Като продължите да използвате сайта, Вие се съгласявате с условията за ползване Политика за поверителност

Джак Ръсел териер

Сподели:

Джак Ръсел Териер / Jack Russell Terrier (345)

Порода от Трета група - Секция 2 - Малки Териери

Произход, качества и предназначение на породата

Родината на Джак Ръсел териерът е Англия, а породата носи името на свещеника, който е започнал нейното развитие. Представителите й са независими, самоуверени, изключително смели и безстрашни кучета, което обаче не винаги е добро качество, защото се втурват на мига и не се замислят за възможността да пострадат. Дори е възможно да скочат пет пъти над своята височина. Джак Ръсел териерите се отличават и като много добри ловци на лисици.

виж в пълен размер

Външен вид

Височина: от 25 до 38 см.
Тегло: от 6 до 8 кг.
Тяло: малко, набито, с гъвкав гръден кош, което му позволява да се провира в тесни пространства
Шия: мускулеста
Глава: със средно дълга муцуна
Очи: в тъмен цвят, бадемовидни
Носна гъба: черна
Уши: клепнали, V-образни
Опашка: дълга, носи се нависоко и не е навита
Козина: три вида - дълга и мека; къса и груба; къса и мека
Окраска: бяла с черни, кафяви или жълтокафяви шарки

Характер и поведение

Представителите на тази порода са много интересни, забавни, социални и енергични кучета. Освен всичко това са и изключително лоялни към стопаните си и се нуждаят от вниманието и любовта им. Отнасят се добре с големите и възпитани деца, но заради силно развитите си ловни инстинкти трудно биха свикнали с малките домашни любимци в домакинството. След любимите им занимания е да копаят и да лаят.

Отглеждане

Могат да се отглеждат в апартамент, но по-добре биха се чувствали в къща с двор, където по-лесно ще изразходват енергията си. Джак Ръсел териерите са своенравни кучета и се препоръчва да се отглеждат от хора с опит и да се социализират правилно от ранна възраст – само така ще се избегнат евентуални поведенчески проблеми. Кожата им е много чувствителна и  е добре да се маже със слънцезащитни продукти през летните месеци, а козината им се поддържа много лесно, чрез разресване от време на време.

Здравословни проблеми и продължителност на живота

Джак Ръсел териерът е предразположен към глухота и очни проблеми, но като изключим това общото му здравословно състояние е добро. Средната продължителност на живота му е около 15 години.

Обяви за Кучета
Немска Овчарка Сивак
Немска Овчарка Сивак
Цена: 250 лв.
гр.Лом
Москова Стражавея
Москова Стражавея
Цена: 500 лв.
гр.Ботевград
​Бърз кредит в България: herdovapavla4@gmail.com
​Бърз кредит в България: herdovapavla4@gmail.com
Цена: Безплатно!
гр.Пловдив

Харесайте страницата ни във Facebook