Този сайт използва бисквитки за да предоставя услугите си. Като продължите да използвате сайта, Вие се съгласявате с условията за ползване Политика за поверителност

Древер

Сподели:

Произход, качества и предназначение на породата

Родината на тези кучета е Швеция и те се срещат изключително рядко извън нейните предели. Името им има тясна връзка с предназначението на породата, в превод от шведски „drev“ означава „ловувам“. Древерите са много смели, активни, енергични и бдителни кучета, изключителни ловци.

виж в пълен размер

Външен вид

Височина: от 28 до 40 см.
Тегло: от 14 до 16 кг.
Тяло: ниско, яко
Глава: издължена, пропорционална на тялото
Очи: малки
Уши: висящи
Опашка: носи се надолу
Козина: къса, гъста, плътно до тялото
Окраска: черно, жълто-кафяво и бежово, като има бели петна по главата, гърдите, крайниците, шията и опашката

Характер и поведение

Представителите на породата са изключително мили и приятни компаньони, много социални, игриви, послушни, любвеобилни към стопаните си и всички от семейството, на което принадлежат. Те не са от кучетата, които се срамуват. Чудесни са в компанията на деца и други домашни любимци. Към непознати хора никога не биха показали агресия.

Отглеждане

Порадата може спокойно да се отглежда в апартамент, нуждае се само от редовни разходки, за да се чувства добре. Древерите са подходящи любимци за активни семейства, семейства с деца, но и възрастни хора, като не е задължително те да имат опит в отглеждането на кучета. Козината им се поддържа много лесно, само чрез разресване сравнително често.

Здравословни проблеми и продължителност на живота

Древерите се отличават с много добро общо здравословно състояние и рядко боледуват, а средната продължителност на живота им е около 12-14 години.

Харесайте страницата ни във Facebook