Този сайт използва бисквитки за да предоставя услугите си. Като продължите да използвате сайта, Вие се съгласявате с условията за ползване Политика за поверителност

Динго

Сподели:

Други наименования: Австралийско динго

Произход, качества и предназначение на породата

Динго е една от най-старите породи кучета в света, за която има данни още от преди 4000 години в нейната родина Австралия. Това безспорно е много интересна порода, която все още се среща безстопанствена и представителите й се отличават като добри пазачи.

виж в пълен размер

Външен вид

Височина: от 48 до 58.5 см.
Тегло: от 23 до 32 кг., като в редки случаи кучетата могат да достигнат 55 кг.
Тяло: със средни размери
Глава: с издължена муцуна
Очи: в кафяв цвят
Уши: изправени
Опашка: рунтава
Козина: къса и мека
Окраска: черна, жълта, жълто-кафява или бриндъл

Характер и поведение

Представителите на породата са много дружелюбни кучета и несъмнено биха били чудесни компаньони за всеки. Силно се привързват към своите стопани, а към непознатите са много подозрителни и винаги нащрек. Австралийското динго определено се различава от типичния домашен любимец, защото вместо да лае - вие, но ако се социализира от ранна възраст по правилния начин едва ли ще има проблеми в поведението му.

Отглеждане

Фермите са най-подходящото място за отглеждането на тази порода куче. Стопаните му трябва да имат опит в отглеждането на кучета, за да го възпитат и социализират от малко кученце. Козината на дингото се нуждае само от разресване, което я прави много лесна за поддържане.

Здравословни проблеми и продължителност на живота

Австралийското динго се отличава с много добро общо здравословно състояние, а средната продължителност на живота му е около 18-20 години, като е възможно някои представители да доживеят и повече.

Обяви за Кучета
Търся дом
Търся дом
Цена: Безплатно!
гр.Добрич
Малтийски болонки
Малтийски болонки
Цена: По договаряне
гр.София
Малтийска болонка
Малтийска болонка
Цена: По договаряне
обл.София

Харесайте страницата ни във Facebook