Този сайт използва бисквитки за да предоставя услугите си. Като продължите да използвате сайта, Вие се съгласявате с условията за ползване Политика за поверителност

Червена розела

Сподели:

Нарича се още пенантова или червено-жълта розела.

Това са средни по размери папагали, които обикновено достигат до размери между 25 и 35 см. и тегло от 115 до 170 грама. При правилно отглеждане могат да доживеят до над 20 години.

виж в пълен размер

Макар да не са толкова шумни в сравнение с по-големите породи папагали, червените розела издават дрезгави и хрипливи викове от време на време. За да свикнат бързо с всички членове на едно семейство, папагалите трябва да бъдат тренирани и обгрижвани всеки ден поне за няколко часа. Розела са изключително умни и крайно любопитни малки птици и не трябва да се изпускат от поглед когато са извън клетката си.

Мъжките представители на вида имат по-цветна окраска с преобладаващи светлосини петна по лицето и крилата и черни пера, които контрастират с окраската по гърба. Имат дълги сини опашки.

Женските имат почти същата основна окраска като мъжките, с тази разлика, че в средната част на опашките си имат тъмнозеленикави петънца.

Препоръчителни минимални размери на клетката: 22.9 x 22.9  x 61 см. Тя задължително трябва да бъде обзаведена с разнообразни играчки - клони от върба или чамово дърво, безопасни дъвчащи клони за птици и други играчки за дъвчене, люлка и ваничка с вода.

Червената розела снася от 5 до 8 яйца. Инкубационният период трае 20 дни.

Харесайте страницата ни във Facebook