Този сайт използва бисквитки за да предоставя услугите си. Като продължите да използвате сайта, Вие се съгласявате с условията за ползване Политика за поверителност

Червен ара

Сподели:

Срещат се и с название червено-синьо-жълт ара или червено-жълта ара.

Папагалите от тази порода имат големина около 85 см. и тежат средно между 1060 и 1123 грама.

виж в пълен размер

Червената ара има пъстра окраска, която в основната си част е червена, като постепенно преминава към жълто и синьо. По крилата си има жълти и сини пера, а опашката е оцветена в синьо и тъмночервено. Долната част на човката е сиво-черна, а горната - белезникава с черно по краищата. Лицето е подчертано от красиви бели пера, с малки сини ивици. Очите са жълти на цвят.

Червеният ара може да издава остри пронизителни или дрезгави викове. Този вид папагали са много любвеобилни и чувствителни. Бързо могат да се почувстват засегнати, ако не им се обръща достатъчно внимание.

Продължителността на живота им е около 60 години. Не бива да се държат постоянно затворени в клетката, полезно е да бъдат пускани на свобода.

Женските снасят по 2-4 яйца. Инкубационният им период може да продължи 24-25 дни. Оперената им окраска започва да се оформя след 105-тия ден от излюпването.

Обяви за Кучета
Немска Овчарка Сивак
Немска Овчарка Сивак
Цена: 250 лв.
гр.Лом
Москова Стражавея
Москова Стражавея
Цена: 500 лв.
гр.Ботевград
​Бърз кредит в България: herdovapavla4@gmail.com
​Бърз кредит в България: herdovapavla4@gmail.com
Цена: Безплатно!
гр.Пловдив

Харесайте страницата ни във Facebook