Този сайт използва бисквитки за да предоставя услугите си. Като продължите да използвате сайта, Вие се съгласявате с условията за ползване Политика за поверителност

Черен руски териер

Сподели:

Руски черен териер / Russkiy Tchiorny Terrier (327) (Russian Black Terrier)

Порода от Втора група - секция 1 - Руски черен териер

Произход, качества и предназначение на породата

Родината на тази порода е Русия, а нейните представители са резултат от кръстосването на ризеншнауцер, нюфаундленд, ротвайлер и еърдейл териер. Днес тези кучета се срещат много рядко, но се отличават като много добри охранителни и полицейски кучета.

виж в пълен размер

Външен вид

Височина: мъжки - от 64 до 74 см., женски - от 64 до 72 см. 
Тегло: от 36 до 65 кг.
Тяло: с големи размери и добре развита мускулатура
Шия: здрава 
Глава: широка, а по муцуната има характерна брада 
Очи: с бадемовидна форма
Носна гъба: голяма и черна
Уши: малки, триъгълни, висящи
Опашка: плътна, носи се високо
Козина: гъста, рошава
Окраска: черна

Характер и поведение

Представителите на породата са изключително смели, дружелюбни, отговорни, любознателни и предани кучета, които изграждат специална връзка със своите стопани. Разбират се добре с децата и другите домашни любимци от семейството, на което принадлежат, но няма да приемат лесно компанията на друго куче с желание да доминира над тях. Към непознатите е нормално да са подозрителни и винаги нащрек, което е продиктувано от силните им защитнически инстинкти.

Отглеждане

виж в пълен размер

Породата може спокойно да се отглежда в апартамент, но се нуждае от редовни и дълги разходки, за да се чувстват представителите й в добра форма. Много е важно кученцата да бъдат социализирани от ранна възраст, за да се поддават по-лесно на обучение в последствие. Хората, които имат опит в отглеждането на кучета ще се справят значително по-лесно с възпитанието на черните руски териери, но с малко повече търпение и толерантност всеки би могъл да се справи. Козината на тези кучета трябва да се сресва сравнително често и периодично да се подстригва, за да изглежда добре.

Здравословни проблеми и продължителност на живота

Черните руски териери са предразположени към проблеми с ушите и дисплазия на тазобедрената става. Средната продължителност на живота им е около 10-14 години.

Обяви за Кучета
Немска Овчарка Сивак
Немска Овчарка Сивак
Цена: 250 лв.
гр.Лом
Москова Стражавея
Москова Стражавея
Цена: 500 лв.
гр.Ботевград
​Бърз кредит в България: herdovapavla4@gmail.com
​Бърз кредит в България: herdovapavla4@gmail.com
Цена: Безплатно!
гр.Пловдив

Харесайте страницата ни във Facebook