Този сайт използва бисквитки за да предоставя услугите си. Като продължите да използвате сайта, Вие се съгласявате с условията за ползване Политика за поверителност

Бурбул

Сподели:

Произход, качества и предназначение на породата

виж в пълен размер

Породата се е появила още през 17 век в Южна Африка, където холандски колонизатори пренесли големи и силни кучета, роднини на мастифите и така чрез естествения подбор се оформила тази порода. Интелигентно куче. В началото на развитието на породата, представителите й били използвани за охрана на фермите на преселниците. Има силно развити защитнически инстинкти.

Външен вид

Височина: мъжки - от 64 до 70 см., женски - от 59 до 65 см.
Тегло: от 70 до 90 кг.
Тяло: голямо, с добре развита мускулатура, с дълбок гръден кош
Шия: силна
Глава: квадратна, широка
Муцуна: черна, с широки ноздри
Очи: раздалечени
Уши: с V-образна форма, висящи
Опашка: права, носи се високо
Крайници: силни
Козина: къса, гъста
Окраска: кремава; кафява; кафяво-червена; бриндъл

Характер и поведение

Бурбулът е добронамерено и силно привързващо се към стопаните си куче. Правилно е да се социализира от ранна възраст, за да се разбира с другите домашни любимци в семейството. С непознатите се държи резервирано, но щом опознае някого и той се държи добре с него отношението му бързо може да се промени.

Отглеждане

Апартаментите не са подходящи за отглеждането на тези големи кучета, те се нуждаят от много пространство, разходки и упражнения. Подходящите стопани за тях са активни семейства с внимателни и по-големи деца, които също така е добре да имат известен опит в отглеждането на кучета. Бурбулът се поддава лесно на обучение и бързо заучава нови команди. Козината му не се нуждае от специални грижи и се поддържа изключително лесно.

Здравословни проблеми и продължителност на живота

Бурбулът се отличава с добро общо здравословно състояние, а средната продължителност на живота му е около 13 години. 

Цена: 1500$ - 2000$

Уикипедия

Развъдници

Харесайте страницата ни във Facebook