Този сайт използва бисквитки за да предоставя услугите си. Като продължите да използвате сайта, Вие се съгласявате с условията за ползване Политика за поверителност

Бразилски териер

Сподели:

Бразилски териер / Terrier Brasileiro (341) (Brazilian Terrier)

Порода от Трета група - секция 1 - Големи и средни териери

Произход, качества и предназначение на породата

виж в пълен размер

Родината на бразилския териер, както се подразбира от името му, е Бразилия. Предполага се, че е наследник на породата Джак Ръсел териер, който е бил донесен в Бразилия от преселници през 19 век. Има вероятност бразилският териер да е резултат от кръстосването на миниатюрен пинчер с Джак Ръсел териер. Представителите на тази порода са много интелигентни и енергични кучета, чудесни охранители.

Външен вид

Височина: от 36 до 41 см.
Тегло: от 7 до 9 кг.
Тяло: компактно, с правилни пропорции
Глава: с клиновидна форма
Очи: тъмни
Уши: клепнали
Козина: къса
Окраска: трицветна - бялото е основен цвят, а останалите два цвята могат да са черно, кафяво, светлокафяво или синьо

Характер и поведение

Бразилските териери много обичат игрите и вниманието на своите стопани. Биха се отнасяли добре с децата, но само ако те се държат добре с тях и не ги дразнят. Породата е със силно развит ловен инстинкт и не е добра идея да съжителства с домашни любимци гризачи. Бразилският териер обича да лае и сигнализира веднага на своите стопани ако усети заплаха от непознати.

Отглеждане

Апартаментите и малките къщи не са подходящи за тези кучета, тъй като се нуждаят от много пространство и движение. Те трябва да се обучават внимателно и изцяло с положителни методи и похвали. Козината им се нуждае само от разресване, а къпането не се препоръчва, освен ако не е наложително.

Здравословни проблеми и продължителност на живота

Няма информация за конкретни болести, към които е предразположен бразилският териер. Средната продължителност на живота му е около 12-14 години.

Харесайте страницата ни във Facebook