Този сайт използва бисквитки за да предоставя услугите си. Като продължите да използвате сайта, Вие се съгласявате с условията за ползване Политика за поверителност

Бостън териер

Сподели:

Произход, качества и предназначение на породата

виж в пълен размер

Родината на бостън териера е САЩ, а името си получава от градът, в който е започнал разпространението си - Бостън. Породата е сред най-известните в Америка.

Външен вид

Височина: 38-43 см.
Тегло: 4-11 кг.
Тяло: късо, мускулесто, с широк гръден кош
Глава: има изразително лице, с квадратна муцуна и бръчки по нея
Очи: раздалечени, тъмни
Носна гъба: тъмна на цвят
Уши: изправени, къси
Опашка: къса
Крайници: мускулести
Козина: къса, мека
Окраска: бяла, бриндъл, черна, сийл

Характер и поведение

виж в пълен размер

Енергично, игриво, забавно, социално и много интелигентно куче. Той е изключително дружелюбно куче с много благ характер, наричан е дори „американския джентълмен“. Няма проблеми със съжителството си с другите домашни животни в семейството и компанията на децата му харесва. Не лае, освен когато наистина не е необходимо.

Отглеждане

Може да се отглежда в апартамент или малка къща, има нужда от разходки, но не много дълги. По време на разходките може бързо да прегрее, затова не го натоварвайте много. Подходящите стопани за него са както активни семейства с деца, така и по-възрастни хора. Лесно се поддава на обучение. Козината му се нуждае от редовно четкане, като може понякога да я освежавате с влажна кърпа. Проверявайте често ушите и очите му, за да се избегнат инфекции.

Здравословни проблеми и продължителност на живота

Предразположен е към алергии, проблеми със сърцето, дихателната система и очите. Продължителността на живота му е около 15 - 16 години.

Цена: 800$ - 1200$

Уикипедия

Развъдници

Харесайте страницата ни във Facebook