Този сайт използва бисквитки за да предоставя услугите си. Като продължите да използвате сайта, Вие се съгласявате с условията за ползване Политика за поверителност

Борзая

Сподели:

Произход, качества и предназначение на породата

виж в пълен размер

Родината на борзая е Русия, където е и започнало развъждането й преди доста години. Характерно за породата е нейната бързина, а оттам идва и нейното име, което в превод от руски означава „бърз“. Изключително бързи кучета – развиват скорост до 50 км/ч. и не случайно в миналото са използвани за лов на вълци. Днес са много популярна порода за домашни любимци със силно развити ловни инстинкти.

Външен вид

Височина: достига около 71 см.
Тегло: 34-47 кг.
Тяло: високо и слабо, с елегантно извит гръб
Глава: издължена
Очи: тъмни, полезрението на това куче е 270°C
Носна гъба: тъмна
Уши: прилепнали към шията
Опашка: дълга, носи се надолу
Козина: мека, вълниста, със средна дължина
Окраска: среща се в различни нюанси на бялото – златисто, червено, черно, сиво

Характер и поведение

Мила, любвеобилна, интелигентна и чувствителна. Куче със спокоен нрав, не лае много. Обича чистотата и доста често се ближе. Отнася се добре към по-големите деца от семейството и към другите кучета, но заради ловните си инстинкти по-малките домашни любимци не са добра компания за него.

Отглеждане

Апартаментите или по-малките жилища могат да бъдат негов дом, но се нуждае от редовни и продължителни разходки и разнообразни упражнения. Би му харесало да тича успоредно с колело или с кон. Подходящите стопани за него са активни семейства с опит в отглеждането на кучета. Лесно учи нови команди и е лоялна на своя стопанин. Козината му се нуждае от редовно сресване, за да се поддържа хубав видът й, а банята не се препоръчва, освен ако не е неизбежно.

Здравословни проблеми и продължителност на живота

Като цяло има добро здравословно състояние, но е предразположен към очни проблеми и е чувствителен към лекарства и антибиотици.  Продължителността на живота му е около 12 години.

Цена: 900$ - 1000$

Уикипедия

Развъдници

Обяви за Кучета
Търся дом
Търся дом
Цена: Безплатно!
гр.Добрич

Харесайте страницата ни във Facebook