Този сайт използва бисквитки за да предоставя услугите си. Като продължите да използвате сайта, Вие се съгласявате с условията за ползване Политика за поверителност

Бледоглава розела

Сподели:

Нарича се още синьобуза розела или синя розела. Отглежда се като домашен любимец повече в Европа, отколкото в САЩ.

Представителите на вида достигат големина около 30 см. и тегло 95-120 грама. Продължителността на живота им в благоприятна среда и правилно хранене е над 15 години.

виж в пълен размер

Бледоглавата розела е активна, забавна и сдържана откъм шумни крясъци. Податлива е на стрес и затова трябва много да се пази. Проявява враждебност към други видове птици.

Мъжките папагали имат жълта окраска по челото и главата, която покрива и ушите им. Отпред по гърдите имат светлосини пера, които към главата преминават в бели. Крилата им са пъстри - обагрени в лилаво и тъмносиньо отдолу, а отгоре са жълто-зелени с тъмни петна. По главата си имат бяло-жълти пера, а по гръбчетата - златисто-жълти. Опашката е съставена от тъмно и светлосини пера, като отдолу се показват няколко червени за контраст. Имат бяла човка и жълти очи. Женските имат същата окраска, само че с по-бледи нюанси.

Препоръчва се клетката да има размери не по-малки от 22.8 x 22.8 x 61 см. и да съдържа стандартните развлекателни атрибути за птици.

Бледоглавата розела снася по 4-5 яйца, които мъти в продължение на 20 дни. След петата седмица малките пилета започват да се оперват.

Обяви за Кучета
Лиза търси дом! Ще дам добри ръце
Лиза търси дом! Ще дам добри ръце
Цена: Безплатно!
гр.Варна
Седмица на Родословния ПОМЕРАН
Седмица на Родословния ПОМЕРАН
Цена: По договаряне
обл.София
Померан - мъжки с Родословие
Померан - мъжки с Родословие
Цена: По договаряне
обл.София
Померани - момче и момиче
Померани - момче и момиче
Цена: По договаряне
обл.София

Харесайте страницата ни във Facebook