Този сайт използва бисквитки за да предоставя услугите си. Като продължите да използвате сайта, Вие се съгласявате с условията за ползване Политика за поверителност

Благороден ара

Сподели:

Благородният ара е най-малкият по размери папагал от породата ара. Той достига големина от главата до края на опашката си около 30 см. и тежи около 130-170 грама.

виж в пълен размер

Най-силно преобладаващите цветове в окраската му са жълто и зелено. Има леки синкави оттенъци по челото. В края на крилата има червени пера, човката е сиво-черна, а по лицето си има малки участъци, които са покрити с бели пера. Очите му са тъмнооранжеви.

Представителите на подвида Благороден ара имат добре развити говорни способности. Те са много интелигентни и общителни, податливи са на дресировка и са склонни дълбоко да се привържат към своите благодетели. Лесно усвояват нови номера и поведение, с нужните тренировки могат да се научат да говорят.

Те не са толкова шумни и не издават пронизителни крясъци, което е типично за останалите ара. Някои папагали са склонни да проявяват агресия към други птици.

Благородните ара се определят като добър избор за онези, които искат да имат пернат другар у дома си, но не са готови да поемат отговорност за гледане на голям папагал. Живеят между 20 и 40 години.

Поради скромните си размери могат да се отглеждат в клетка с размери не по-малки от 30.5 x 30.5  x 45.7 см. с уговорката, че всеки ден стопаните го пускат да излиза извън клетката.

Женските снасят между 2 и 5 яйца. Инкубационният период продължава 24 дни. След близо осем седмици след излюпването си пиленцата започват да се оперват.

Обяви за Кучета
Търся дом
Търся дом
Цена: Безплатно!
гр.Добрич
Малтийски болонки
Малтийски болонки
Цена: По договаряне
гр.София
Малтийска болонка
Малтийска болонка
Цена: По договаряне
обл.София

Харесайте страницата ни във Facebook