Този сайт използва бисквитки за да предоставя услугите си. Като продължите да използвате сайта, Вие се съгласявате с условията за ползване Политика за поверителност

Бийвер териер

Сподели:

Произход, качества и предназначение на породата

Родината на бийвер териера е Германия. Породата се е появява в резултат на естествена мутация през 1984 година в котилото на йоркшир териер. Главното му различие от типичните йоркшир териери е неговата окраска, а името си получава от фамилията на семейството, в което се е появил. Бийвер териерът е много смело и енергично куче.

виж в пълен размер

Външен вид

Височина: достигат до 22 см.
Тегло: достигат до 3.1 кг.
Тяло: малко, добре оформено
Глава: със средно голяма муцуна
Очи: тъмни и изразителни
Уши: изправени, с триъгълна форма
Опашка: носи се надолу
Козина: дълга, права
Окраска: едноцветна в черно, бяло, синьо; с бели и кафеви петна по главата и гръдния кош

Характер и поведение

Тези кучета много обичат вниманието на своите стопани и се привързват много силно към тях. Обучението им не изисква големи усилия и е истинско удоволствие за семейството, на което принадлежи. Към другите домашни животни и по-специално към други кучета може да се държи резервирано, ще му е нужно повече време да свикне с компанията им. Разбира се чудесно с внимателните и по-големи деца. Към непознати се държи подозрително и обича да лае, но ако някой го изплаши или стресне има вероятност да го ухапе.   

Отглеждане

Породата би могла спокойно да се отглежда в апартамент или малка къща, но има нужда от движение всеки ден, както и от различни упражнения, за да се чувства добре и да поддържа добра форма. Козината на бийвер териерите се нуждае от редовно сресване, а тази над очите е препоръчително да се подстригва или връзва, за да не пречи на зрението им.

Здравословни проблеми и продължителност на живота

Бийвер териерът е предразположен към проблеми със зъбите и с перисталтиката на червата. Костите му са много крехки, затова бъдете внимателни, когато се налага да го носите. Средната продължителност на живота му е около 12-15 години.

 

Обяви за Кучета
Немска Овчарка Сивак
Немска Овчарка Сивак
Цена: 250 лв.
гр.Лом
Москова Стражавея
Москова Стражавея
Цена: 500 лв.
гр.Ботевград
​Бърз кредит в България: herdovapavla4@gmail.com
​Бърз кредит в България: herdovapavla4@gmail.com
Цена: Безплатно!
гр.Пловдив

Харесайте страницата ни във Facebook