Този сайт използва бисквитки за да предоставя услугите си. Като продължите да използвате сайта, Вие се съгласявате с условията за ползване Политика за поверителност

Белочела амазона

Сподели:

Научното име на белочелата амазона е Amazona albifrons albifrons. Тя идва от Мексико и Централна Америка.

Този вид папагали са с по-малки размери, обикновено големината им не надвишава 25 см. Средната продължителност на живота им е 50 години и малко отгоре.

виж в пълен размер

Белочелата амазона може да развие много силна връзка със своите стопани, но в повечето случаи тя е способна да се привърже само към един член от семейството. Тя е чудесен избор за домашен любимец на хора, които живеят сами и разполагат с много свободно време, което могат да посветят на своя пернат другар.

Белочелата амазона е предимно оцветена в зелено и има малки сини и бели петна по челото. Около очите си има светли червени краски, по коремчето и гърдите има светлосини петънца, придаващи им още по-атрактивен и красив вид. В краищата си крилете им са покрити с тъмносини и червени пера, а опашката е красива смесица от червено и синьо.

Белочелата амазона е красива и умна птица и може да бъде прекрасен домашен любимец. Притежава склонност да се привързва силно към един човек и в обожанието си към него е способна да предложи много забавна и разтоварваща за зрителя интерактивна игра.

Обяви за Кучета
Немска Овчарка Сивак
Немска Овчарка Сивак
Цена: 250 лв.
гр.Лом
Москова Стражавея
Москова Стражавея
Цена: 500 лв.
гр.Ботевград
​Бърз кредит в България: herdovapavla4@gmail.com
​Бърз кредит в България: herdovapavla4@gmail.com
Цена: Безплатно!
гр.Пловдив

Харесайте страницата ни във Facebook