Този сайт използва бисквитки за да предоставя услугите си. Като продължите да използвате сайта, Вие се съгласявате с условията за ползване Политика за поверителност

Английски кокер шпаньол

Сподели:

Произход, качества и предназначение на породата

Родината на тази порода е Англия, както се подразбира още от нейното име. Английските кокер шпаньоли са очарователни и умни кучета, които в миналото са били развъждани предимно, за да помагат в лова на бекасини. Днес обаче представителите на тази порора са сред най-предпочитаните домашни любимци.

виж в пълен размер

Външен вид

Височина: мъжки - от 38 до 43 см., женски - от 36 до 41 см.
Тегло: мъжки - от 13 до 16 кг., женски - от 12 до 15 кг.
Тяло: компактно и с правилни пропорции, силно
Глава: с широка муцуна и устни, които висят
Очи: с бадемовидна форма и в тъмен цвят
Носна гъба: зависи от цвета на окраската на кучето, в кафяво или черно
Уши: висящи, дълги, покрити с мека козина
Опашка: често се купира, а ако се остави се носи нависоко
Козина: мека и на вълни
Окраска: светлокремава, черна, тъмночервена, като е възможно цветовете да се комбинират

Характер и поведение

Английските кокер шпаньоли са жизнерадостни, социални, игриви и много предани кучета, чудесни компаньони. Силно се привързват и се нуждаят от вниманието на своите стопани, за да се чувстват щастливи. Ще се отнасят добре с децата и другите домашни животни в семейството ако бъдат социализирани от ранна възраст, в противен случай ще им е по-трудно да свикнат с компанията им.

Отглеждане

Тези кучета могат да се отглеждат в апартаменти, но се нуждаят от редовни разходки. Адаптират се бързо към промени и се поддават лесно на обучение. Козината им трябва да се разресва всеки ден, за да изглежда добре, както и да се подстригва от време на време. Ушите им трябва да се преглеждат редовно, за да не се инфектират.

Здравословни проблеми и продължителност на живота

Английският кокер шпаньол е предразположен към гръбначни заболявания, очни и кожни проблеми, а средната продължителност на живота му е около 12-15 години.

Цена: 750$

Уикипедия

Развъдници

Харесайте страницата ни във Facebook